Tradisjonell behandling

Det finnes ingen garantert måte å forebygge hemoroider på, men en høy fiberdiett er et bra sted å starte. Dette vil redusere risikoen for forstoppelse og anstrengelsen for å presse ut avføring som kan føre til hemoroider. Generelle anbefalinger er:

  • Spis nok frisk frukt og grønnsaker (minst fem porsjoner hver dag)
  • Kutt ned på fettet (spesiellt animalsk fett), sukkerinnholdig mat, rafinert og prosessert mat
  • Spis nok ertevekster (f.eks erter, bønner, linser)
  • Spis nok mat med fullkorn (bruk slike varianter av brød, pasta og frokostblanding)
  • Drikk alkohol i moderate mengder. En høy-fiber diett er også best om du allerede har hemoroider. Dette hjelper for å forebygge forstoppelse og å unngå anstrengelsen for å presse ut avføring som kan gjøre hemoroider verre.

 

For de fleste som har hemoroider, er dette stadiet mildt og kan behandles med legemidler uten resept som takler symptomene, vanligvis i form av salver eller stikkpiller. Hemoroider som kommer som følge av graviditet kan forsvinne etter at babyen er født.
enkelte forberedelser og produkter er mer brukt enn andre. De ”kurerer” ikke hemoroider. Imidlertid kan de lette symptomer som ubehagelighet og kløe. En mild lindrende krem, salve eller stikkpille kan lette ubehageligheten. De kan brukes så ofte du vil. Flere forskjellige merker finnes på markedet uten resept.

En som inneholder bedøvelse kan lette smerten. Man burde bare bruke disse i korte perioder av gangen (5-7 dager). Hvis du bruker de lenger, kan bedøvelsen irritere eller gjøre huden rundt anus mer følsom. En som inneholder steroider kan bli foreskrevet av doktor hvis det er mye betennelse rundt hemoroidene. Steorider reduserer betennelse og kan hjelpe til med å redusere hevelse rundt hemoroiden. Dette kan hjelpe mot kløe og smerter. Man burde normalt ikke bruke slike i mer enn en uke av gangen.
Veldig smertefulle utvendige/prolaberte hemoroider er mer uvanlig. Smerten kan lindres med en ispakning (eller en pakke frosne erter) presset mot hemoroiden i 15-30 minutter. Sterke smertestillende kan trenges.
Hemoroider etter graviditet går oftest bort etter at barnet er født. Behandling er lik som beskrevet ovenfor.

Viktig informasjon 
Informasjonen på denne websiden er kun ment som en kilde for generellt referansemateriell. Ikke bruk denne informasjonen som en kilde for medisinsk oppfatning. Ingen ting på denne websiden er ment som en erstatning for medisinsk uttalelse ved en konsultasjon hos din lege. Hvis du har noen symptomer i det hele tatt, er du rådet til å besøke fastlege eller spesialistlege. På denne websiden vil du se termen HAL. Dette refererer til ”Haemorrhoid Artery Ligation Operation”. Hvis du ønsker mer informasjon om denne så godt som smertefri behandlingsmetoden vennligst